Jongeren en het Deltaprogramma

Veilig zijn voor water en genoeg zoetwater hebben, nu en over 50 en zelfs 100 jaar. En ook de inrichting van ons land klimaatbestendig maken. Zodat we een ramp vóór zijn en kunnen blijven wonen in onze Nederlandse delta. Daar werkt het Deltaprogramma aan. Het is een uitdaging die over generaties heen gaat. De jongeren van nu moeten het straks gaan doen. Daarom zijn jongeren belangrijk voor het Deltaprogramma.

Het Deltaprogramma sluit zich daarom aan bij initiatieven die ervoor zorgen dat jongeren nadenken over hun delta. Er vinden regelmatig activiteiten voor jongeren plaats waar het Deltaprogramma bij betrokken is. Het gaat om activiteiten voor scholieren, studenten of Young Professionals. Het Jeugdwaterschap woont jaarlijks het Deltacongres bij. Sinds 2018 heeft het Deltacongres een Young Professionals-zone met actuele informatie en innovaties voor en door Young professionals waaronder studenten en watertrainees. Om jongeren als de toekomstige waterprofessionals te enthousiasmeren voor het werkterrein Water en Klimaat is op de NKWK conferentie een speciaal Future Water Leaders programma geïntroduceerd, met als doel jongeren meer inzicht te geven in de verschillende carrièremogelijkheden bij overheden, kennisinstellingen of bedrijven.

Kijk voor meer informatie over het Deltaprogramma, opleidingen en onderwijsactiviteiten in de waterwereld bij: Meer weten?