Waarom het droger wordt; en de bodem zouter

Klimaatverandering zorgt ervoor dat het vaker langere tijd achter elkaar droog zal zijn in Nederland. Imme Benedict, promovenda aan de WUR (Wageningen University & Research), legt uit hoe je de oorzaken van droogte kunt meten. Bert Boerman, gedeputeerde van de provincie Overijssel, geeft zijn visie op hoe de overheid met het droogteprobleem omgaat. En je hoort waarom de droogte zorgt voor meer zout in de bodem, waarom dat voor boeren een probleem is, en wat een bedrijf in Zeeland daaraan probeert te doen.


Deze podcast is opgenomen tijdens het Deltacongres 2019 in Goes, en gemaakt in opdracht van het Deltaprogramma. Daarin staan de plannen van de overheid om Nederland te beschermen tegen overstromingen, te zorgen voor genoeg zoetwater en te zorgen dat we ons land zo inrichten dat we voorbereid zijn op grotere droogte, hogere temperaturen en hardere regenbuien.

Waarom het droger wordt; en de bodem zouter