Deltacommissaris Peter Glas (podcastaflevering)

Als je in de wereld van water en klimaat duikt, kom je er al snel achter dat er in Nederland één persoon is die op zulke vragen HET antwoord zou moeten hebben. De man aan het hoofd van het Deltaprogramma: Peter Glas. Nederland ligt laag. De zeespiegel stijgt en we krijgen vaker extreem weer. Kan Nederland dat wel aan? Zit de overheid te slapen of wordt het probleem juist overdreven? In deze aflevering praat Hajo Magre met de man die het Nederlandse waterprobleem - of de uitdaging - in zijn geheel overziet. Deze podcast is gemaakt in opdracht van het Deltaprogramma. Daarin staan de plannen van de overheid om Nederland te beschermen tegen overstromingen, te zorgen voor genoeg zoetwater en te zorgen dat we ons land zo inrichten dat we voorbereid zijn op grotere droogte, hogere temperaturen en hardere regenbuien.

Deltacommissaris Peter Glas (podcastaflevering)