Dijkverbeteringproject Kinderdijk-Schoonhovenseveer wint InfraTech Innovatieprijs 2017

Het dijkverbeteringproject Kinderdijk-Schoonhovenseveer (KiS) is in de prijzen gevallen. Nadat dit project in 2015 door de deltacommissaris in het zonnetje werd gezet op het Deltacongres, heeft het nu de InfraTech Innovatieprijs 2017 in de categorie project innovatie  en de Cobouw Publieksprijs gewonnen.

In dit “dijkverbetering 2.0 project" van Waterschap Rivierenland is een heel scala aan innovatieve technieken toegepast, waaronder het gebruik van dijkvernageling, een trillingsarm voor het plaatsen van damwanden, opvijzelen van woningen, en het gebruik van drones en Augmented Reality (AR). Alles met het doel om zo min mogelijk overlast voor de bewoners en omgeving te veroorzaken.

De stemming mondde uit in een nek-aan-nekrace met een ander fraai Deltaprogramma project: Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld. Dit Ruimte voor de Rivier project van Waterschap Vallei en Veluwe werd tweede. De deltacommissaris feliciteert beide projecten met deze mooie prestatie!

Bekijk een animatie over het dijkverbeteringproject Kinderdijk-Schoonhovenseveer.