Deltanieuws 2: ‘Wurmen en trekken, tot de dijk het begeeft’

Editie 2 van Deltanieuws is verschenen. De kwartaalnieuwsbrief voor en door het Deltaprogramma geeft een overzicht van activiteiten en actuele ontwikkelingen. Dit keer onder andere aandacht voor een bijzonder experiment rond de Utrechtse Eemdijk.

Cover van het DeltaNieuws

Innovatieve damwandproeven moesten bij de Utrechtse Eemdijk uitwijzen of het mogelijk is dijken beter te versterken, met minder materiaal. Filmpjes laten in één oogopslag de uitwerking zien. Verder nieuws vanuit het HWBP.

Er breekt een nieuwe fase aan voor het Hoogwaterbeschermingsprogramma, dat de opstartfase achter zich laat en nu volop bezig gaat met de uitvoering.

Susan Lammers, directeur Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) vertelt waarom het goed is om klimaatadaptatie (ook) te baseren op het verleden. En Teun Terpstra, lector aan de Hogeschool Zeeland, laat weten de stresstest vooral niet als een eenmalige actie te zien.

Ook in Deltanieuws: een belangrijke Save the Date! Die van het negende Deltacongres in Zwolle, op 1 november 2018.

Lees hier Deltanieuws 2-2018

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Bent of wordt u abonnee van Deltanieuws? Dan slaat de Staf deltacommissaris uw voornaam, achternaam en e-mailadres op in haar relatiebeheerbestand. Stelt u geen prijs meer op het ontvangen van Deltanieuws en wilt u zich afmelden. Klik dan hier.