Deltacommissaris in de media

Regelmatig verschijnt deltacommissaris Peter Glas in de media. Hieronder treft u een selectie van de interviews aan kranten, weekbladen, radio, televisie en websites.

2019

  • Peter Glas verrichtte de openingshandeling van een innovatieve ringdijk in Watergraafsmeer. Cobouw publiceerde er op 22 maart een artikel over.
  • De waterschappen zjin van groot belang, zegt deltacommissaris Peter Glas in een artikel in het AD van 15 maart, want "de maatregelen die we in het Deltaprogramma presenteren, moeten immers ook ergens landen en worden uitgevoerd.” Het artikel verscheen in het kader van de waterschapsverkiezingen.
  • "Ik kan als deltacommissaris geen water toveren, maar wil wel een oproep doen aan iedereen die aan de waterkraan zit. Sla het water op, houd het vast!". Dat zei deltacommissaris Peter Glas in het radioprogramma 1op1, dat op 4 maart werd uitgezonden door NPO Radio 1.
  • In februari kwam Het Financeele Dagblad met een Analyse-bijlage over water en klimaatadaptatie. Daarin een interview met deltacommissaris Peter Glas. 
  • In Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 was Peter Glas te gast voor een gesprek over de kansen en risico's van leven in een waterrijk land. Luister het fragment hier terug.
  • Nederlandse steden moeten als sponzen worden. Dat zei Peter Glas tijdens zijn eerste openbare optreden als Deltacommissaris tijdens een congres over gezond, slim en groen bouwen in Den Haag. Cobouw publiceerde een verslag van het congres op 31 januari.
  • Op 26 januari publiceerde het Algemeen Dagblad 2 artikelen waarin Peter Glas aan het woord komt: een interview met de nieuwe deltacommissaris: 'Keihard aan de slag om Nederland boven water te houden'; en een nieuwsbericht dat specifiek ingaat op de Deltawerken:  'Deltawerken moeten mogelijk veel eerder vervangen worden'.